We have a dream.....waarbij we een ondernemer zoeken.

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020


De methode werkt...........,maar nu de consolidatie nog. Jarenlang hebben we geschaafd aan de manier waarop wij jonge mensen begeleiden naar de arbeidsmarkt. Onze doelgroep is geen makkelijke, maar het lukt bijna altijd om mensen weer op de rit te krijgen.


In de zoektocht naar de juiste aanpak hebben we in meerdere projecten andere begeleidingsmethodes uitgeprobeerd. In het huidige project van Mojo51, drukkerij PressOn, zien we dat alles in elkaar valt. We kunnen nu met alle oprechtheid zeggen, dat we een prima kraamkamer zijn voor mensen, die door omstandigheden zijn uitgevallen en graag de kans willen pakken om een plek op de arbeidsmarkt te veroveren. Voor het eerst hebben we het idee, dat we dit project voor lange tijd instant willen houden.


Onze droom en doel is een echte werkplek te creëren waar onze doelgroep voelt dat het belangrijk is dat ze er zijn. Waar je vaardigheden kunt ontwikkelen, zelfstandig werkt, verantwoordelijkheid wordt gegeven en genomen. Samen overleggen, samen bouwen.

Het is zo goed om te zien, dat jonge mensen die alle hoop en vertrouwen dat het ooit goed zou komen hadden verloren, binnen 3 maanden de toegewezen functie binnen de organisatie zelf invulling geven. Deze week kwam ik handen tekort. Er waren zieken en binnen een uur gingen er twee zaken enorm mis. Dit betekende een flinke achterstand in het schema van de dag. Hierdoor was het voor mij niet mogelijk om op tijd bij een afspraak te zijn. Geen probleem zonder enige aansturing werd de dame in kwestie opgevangen, begeleidt en is alles netjes afgehandeld. Daarnaast werd in de pauze doorgewerkt om de achterstand weg te werken. Ik was enorm trots op het zelfsturend vermogen van het team. Onze droom is een werkplek te creëren waar onze doelgroep voelt dat het belangrijk is dat ze er zijn. Waar kansen krijgen en pakken van twee kanten moet komen. Waar je vaardigheden kunt ontwikkelen die je in de volgende baan kan gebruiken, zelfstandig werken, samen overleggen en samen bouwen.


Vandaag konden we constateren dat dit gelukt is.

Nu we geconstateerd hebben dat onze methode werkt, willen we graag een stap verder en zoeken we naar een ondernemer of ondernemers, die het aandurft (ven) om ons te steunen. We zijn misschien geslaagd in het vinden van de juiste begeleidingsmethode, maar commercieel schort het aan ervaring. Als voorportaal voor een echte baan willen we de deelnemers aan het project laten voelen hoe het is om te werken voor klanten, werk binnen te halen en/of te organiseren.


Hoe je jezelf op de kaart zet en uiteindelijk een zelfstandige draaiend bedrijf wordt. We doen ons best, maar het is een geploeter van jewelste. Daarnaast is het zeer aantrekkelijk om bij een grotere organisatie te horen, waar misschien voor jou in de toekomst kansen liggen.


Als wij verder dromen, dromen we over een kangoeroe-model

In onze drukkerij werken nu jonge mensen, die in de toekomst operator willen worden, bij facilitaire zaken willen werken, op de marketing afdeling of analyse willen maken van allerlei data. Binnen de drukkerij kunnen ze daar in het klein ervaring mee op doen. In onze droom zijn wij als organisatie het jeugdteam van eredivisie club, waarbij je bij gebleken geschiktheid kunt doorstromen naar het 'echte werk'. Maar ook waar mensen van de 'echte werkvloer' hun ervaring kunnen delen met de toekomstig werknemers. Gewoon omdat dit leuk is, maar misschien ook omdat je in je huidige baan bent uitgevallen en thuiszitten het alleen nog maar ondraaglijker maakt.

270 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven