Natuurlijke verfmaterialen

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

"Gisteren las ik in het blad 'one with nature' van het Wereld Natuur Fonds een artikel over Kaiku.bio. Zij ontwikkelen een systeem dat pigment (kleuren) uit voedsel haalt voor het kleuren van bijvoorbeeld textiel. Het is een duurzaam alternatief voor het kleuren met inkten en verf dat gemaakt is van petroleum. Vroeger gebeurde het kleuren van textiel altijd met pigmenten van planten en mineralen, maar door de industriële vooruitgang is dit vervangen door de goedkopere petroleum variant. Heel interessant, maar wij hebben toch ook natuurlijke verfmaterialen voor textiel beneden in de kelder liggen?"


Elke ochtend openen we de dag met een werkverdelingsessie. Wie gaat wat doen en hoe beïnvloed jij daarmee vandaag onze onderneming. De inbreng over Kaiku.bio maakt het één en ander los. Beneden in de kelder hebben wij namelijk allerlei natuurlijke verfmaterialen voor textiel op voorraad. We hebben het ook al eens uitgeprobeerd, maar toen was geen enkele klant geïnteresseerd. Wel worden de producten soms in onze webshop https://www.press-on.nl/natuurlijke-verfmaterialen verkocht, maar het loopt niet echt storm. Onlangs is er een gerenommeerd ondernemer bij ons geweest en heeft ons onder andere verteld, dat voor elk product een doelgroep is. Je moet er alleen naar zoeken. Met deze wijsheid gaan we aan de slag.


Wie zijn de mensen die graag met natuurlijke verfmaterialen werken en hoe maken we nieuwe mensen nieuwsgierig naar het gebruik hiervan. Over een paar dingen zijn we het eens: het heeft een oubollig imago en het lijkt enorm veel werk om deze materialen te gebruiken. Ook moet je van verrassingen houden, want soms is wat in eerste instantie een mislukking lijkt, je mooiste project.


Aan het einde van de brainstorm hebben we een to do lijstje, maar ook nog veel open eindjes.

To do:

  1. Recepten maken van verfbaden, zodat mensen niet zelf het internet hoeven af te struinen met de vraag hoe het moet en wat je nodig hebt.

  2. Meer voorlichting over het eindresultaat. Wat kun je verwachten en wat zeker niet.

  3. Totaal pakketten aanbieden in de webshop, zodat mensen direct aan de slag kunnen.

Vraag blijft hoe we het gebruik van natuurlijke verfmaterialen uit het stoffige hoekje halen. Het is met breien en haken gelukt. Is het een idee om kijken hoe dat is aangepakt? Er is nog veel te doen en uit te zoeken.


Wie met ons mee wil denken, kan ons mailen. www.press-on.nl.

Voor het bestellen van de natuurlijk verfmaterialen kun je terecht op: https://www.press-on.nl/natuurlijke-verf-materialen


#durftevragen, #natuurlijk, #verfmaterialen,