Jij en jouw trap

Bijgewerkt op: 14 okt. 2020


Het is super leuk jou huis je eigen look te geven. Per slot van rekening is het jouw huis en jij en/of je gezin zijn one of a kind. Je ziet het overal verschijnen de zwarte ramen, deuren, muren, lamellen. Het nieuwe chic, hartstikke mooi en super hip. Maar wat als je in je huis je eigen look wilt creëren. Soms weet je het direct. De ene muur wordt oranje en dan komt daar de bank, eettafel aan de rechterkant, zodat we allemaal ruim kunnen zitten. In de keuken openslaande deuren en in de tuin een hangmat met een Boeddha. Toch is dat niet bij iedereen en soms is dat lastig. Je hebt allerlei ideeën en des te meer vragen. Wat is handig, wat niet, welke kleuren kun je combineren zonder het gevoel te krijgen, dat je huis drukker is dan in een kindercrèche. Kortom: wat maakt het jouw huis, wat past bij jouw en de situatie. Inspiratie opdoen is dan het devies. Wij zullen onze site vullen met allerlei ideeën over kleuren, kleurgebruik en ideetjes. We zullen je mee te nemen naar mensen over de hele wereld, die het net een beetje anders doen. De voorbeelden die wij daarbij geven, zijn niet allemaal door onszelf bedacht. Als dat niet zo is, staat het erbij vermeldt, zodat je de mogelijkheid hebt verder te zoeken naar wat je mooi vindt. Voor nu een handige tip: probeer het gerust uit, overschilderen kan altijd. Het huis staat er langer dan jij.


Het niet vaak dat je een huis binnen gaat en denk: 'Jeetje dat is een supertoffe trap!'

Vaak is de trap niet de frivoolste plek in je huis. Het ligt vaak bezaaid met spullen, die nog naar boven moeten of het is niet meer dan een praktisch element om op en af te lopen. Het gebeurt bijna nooit dat je een huis binnen gaat en denk: 'Jeetje, dat is een supertoffe trap!' De meeste mensen verven de trap één kleur of leggen er een tapijtje op. Prima, maar toch hoeft dat niet zo te zijn. Ondanks dat je niet wil, dat het doel van de trap op de achtergrond raakt nl. namelijk veilig op en neer lopen, kun je er iets leuks/moois van maken. Iets wat bij jou of jullie gezin past.


Maak het niet te moeilijk.

Wil je mensen een mooi gedicht laten lezen of moeten je de kinderen de tafel van 7 nog leren, dat kan allemaal via de trap. Het is bewezen dat door te bewegen en te lezen je beter dingen kan onthouden. Het is een ontzettende leuke manier om iets kenbaar te maken en herhalen is leren. Misschien denk je nu: maar wat als mijn kind de tafel van 7 onder de knie heeft of wat als ik een ander mooi gedicht heb gevonden. Geen probleem: stootborden van je trap kunnen vervangen worden als je er losse elementen van maakt, die makkelijk op en af te schroeven zijn.

Daarnaast kun je van alles plakken op de stootborden en de wangen van de trap bv. stickers, behang, tegels, mozaïek, tapijt e.d. als je er maar voor zorgt, dat waar je op loopt goed begaanbaar blijft en niet glad. Om van dit alles een geheel te maken, zijn er in allerlei kleuren trapmatten verkrijgbaar. Om passende matten te krijgen moet je wel even zoeken, want de bouwmarkten hebben vaak alleen de gebruikelijke kleuren.

Stuur ons een foto van je gepimpte trap.

Hieronder allerlei afbeeldingen van gepimpte trappen. Elke week zullen we er nieuwe ideeën aan toevoegen. Wanneer jij ook je trap supertof gepimpt hebt, stuur ons dan een foto (info@press-on.nl). Wij zullen het op de website plaatsen als inspiratie voor anderen.


#stickers, #sjablonen