Het lichtpuntje tijdens de Corona periode

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020


Gisteren appte een collega: 'helaas moet ik de afspraak van morgen afzeggen. Ik kan geen oppas voor de kinderen krijgen i.v.m. de sluiting van de scholen.' Ons antwoord: 'Prima natuurlijk. Veel plezier met de kleintjes.' Het kleine lichtpuntje binnen de Corona-crisis is dat we weer lekker de tijd voor elkaar krijgen.

Ideeën voor leuke dingen om te doen.

Nadat je uit gehamsterd bent, moet je iets gaan doen met de kinderen. Twee weken thuis zitten is best lang. Je ziet het al helemaal voor je: lamlendige kinderen achter de tv of computer. Uiteindelijk hebben ze nergens meer zin in en is de sfeer om te snijden. Voor het verzinnen van leuke dingen moet je even in de juiste flow komen. Hieronder een paar ideeën om je te helpen:

  • taartjes, koekjes of pannenkoeken bakken

  • tent bouwen van de kussens van de bank

  • met lego of andere blokken een dorp bouwen

  • vlieger maken

  • boompje verwisselen in het park

Tip van deze week: laat de kinderen een shirt ontwerpen.

Je kunt de kinderen ook een shirt laten ontwerpen. Hoe ga je te werk:


Benodigdheden:

  • zwarte stift (eentje die dikke 'echt' zwarte lijnen maakt)

  • wit papier

  • camera of scanner

  • email en ons emailadres (info@press-on.nl)


Gebruiksaanwijzing:

Laat de kinderen een paar tekeningen met zwarte stift op wit papier maken. Iedere tekening op een eigen A4'tje. Kies daarvan de leukste uit en maak er een goede foto of scan van. Stuur de tekening naar info@press-on.nl. Vermeld daarbij je telefoonnummer en de maat van het t-shirt. Tevens kan je één kleur vermelden waarin we de tekening drukken. bijv. zwart, rood, oranje, blauw, wit. Wij gaan er dan mee aan de slag. Als we vragen hebben of als het shirt af is, dan appen we je.


Je kunt op de foto's boven in de blog zien hoe het drukproces in zijn werk gaat. Voor ons is het nog wel even doorwerken om alle ontwerpen op een shirt te krijgen. Hou er daarom rekening mee, dat wanneer je het ontwerp hebt ingestuurd, het enkele dagen duurt voordat het af is. Kan je het shirt door vervelende omstandigheden niet in de winkel af komen halen, dan brengen wij het bij je langs. Tenminste als je in Deventer woont. Via de post versturen kan ook. We mailen je dan hoeveel het kost. De kosten voor het shirt inclusief de bedrukking is 15 euro.

We kijken nu al uit naar de prachtige ontwerpen.

Tot snel