AdobeStock_345699179.jpeg

Kleuren hebben een effect op hoe je iets ervaart. Sommige kleur brengen meer leven in de brouwerij, terwijl andere kleuren je een onprettig gevoel kunnen geven. Hoe kleur ervaren wordt, is mede cultureel bepaald. In sommige culturen is wit de kleur van rouwen, terwijl in andere culturen het de kleur is van trouwen. Het kan ook per situatie verschillen. Bijv. rood kan staan voor de liefde of juist een signaal zijn voor onraad. In combinatie met wit kan rood je doen denken aan je geliefde voetbalclub of een gebied waar je niet mag.

 

De juiste kleur voor iets bestaat dus eigenlijk niet ookal hebben we voor bepaalde situaties wel afspraken gemaakt over kleur gebruik. Vooral als je elkaars taal niet spreekt, maakt dat het leven een stuk makkelijker Een voorbeeld hiervan is dat in de meeste landen het kruis voor de apotheek groen is of de zwaailichten van de politie, brandweer en ambulance blauw.

Kleur is dus cultuur, emotie en communicatie tegelijk.

 

Wat een mooie kleur of kleurcombinatie is, is heel persoonlijk. Er zijn zoveel kleuren en kleurcombinaties dat het soms moeilijk is om te kiezen. Om je opweg te helpen jouw kleur(combinatie uit te zoeken, hebben wij al vast wat kleuren palletes voor je opgezocht. Zoals je zult merken doen ook wij overal inspiratie op bij andere mensen die met kleur bezig zijn. We hebben alles wat je kunt zien op deze pagina echt niet allemaal zelf gemaakt of verzonnen. Als dat niet zo is, staat er altijd bij van wie het afkomstig is of hoe we eraan gekomen zijn. Veel plezier in de zoektocht naar wat je mooi vindt en bij je past. 

 

Op de pagina kleur & info kun je lezen over hoe het kleuren palet in elkaar zit en wat er gebeurd als je kleuren mengt.

Kleur & Inspiratie

Openingstijden:

ma t/m do van 10.00 tot 16.00 uur
 

Contact:

Telefoon: 0570-676991

Email: info@press-on.nl

Adres:

2de Kruisstraat 42

7413 VH Deventer

  • Facebook
  • Instagram