Het concept Stoeikruimels

Het concept stoeikruimels neemt een speciale plek in bij Stichting  Mojo51 en valt onder de afdeling WonderKids.  Stichting Mojo51 heeft de methode zelf ontwikkeld en al heel wat kinderen in Nederland volgen deze methodiek.  Stoeikruimels is ontwikkeld om kinderen naast hun reguliere opvoeding en leermoment extra kansen te bieden om eventuele achterstanden op het gebied van sociale, cognitieve en motorische vaardigheden spelenderwijs in te halen of bij te leren.
 
Het is ontwikkeld om 2 doelen te bereiken:
  1. het kind via deze bewegingsmethodiek ondersteunen in zijn ontwikkeling op het gebied van sociale, cognitieve en motorische vaardigheden
  2. zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid bieden om te stoeikruimelen.
Voor doel 1 hebben we een lesmethode ontwikkeld waarbij elk kind (stoeikruimel) op zijn eigen niveau en binnen zijn eigen mogelijkheden kan werken aan zijn ontwikkeling. Door lekker te spelen, bewegen en stoeien leren de kinderen van alles over samenwerken, accepteren dat je af bent, omgaan met winnen en verliezen, oplossingen verzinnen, onthouden, denken, keuzes maken, doorzetten e.d. De methode is een combinatie van het sociaal competentie model en psychomotoriek.
Er wordt uitgegaan van wat de kruimel kan en er wordt gekeken of dit uitgebreid kan worden met andere of nieuwe vaardigheden. De les is erg toegankelijk. Op dit moment worden er lessen gegeven aan allerlei kinderen zoals gehandicapten, kinderen die het heerlijk vinden om te bewegen, kinderen van vluchtelingen, kinderen die geen geld hebben om op een sport te gaan, enz.

Opperstoelkruimels

gezocht!

Bent u peuter- of kleuterleidster, werkt u op een BSO of binnen een hulporganisatie of bent u anderszins werkzaam bij een organisatie waar Stoeikruimels zijn? En heeft u interesse in het programma? Dan organiseren wij met alle plezier een keer een proefles.
Bent u enthousiast over ons concept en wilt u zelf graag Opperstoeikruimel worden of iemand binnen uw organisatie opleiding? Neem dan contact met ons op via info@mojo51.nl
De opleiding tot Opperstoeikruimels is geaccrediteerd door het SJK.

Voor de professional: